Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
October 23, 2017, 08:48:20 pm

Pages: 1 ... 3 4 [5] 6
  Print  
Author Topic: Where are my Savegames?  (Read 231960 times)
Alex
Global Moderator

*****
Posts: 1420



« Reply #60 on: October 13, 2011, 11:28:25 pm »

Quote from: beantricks link
Ok, been on every forum I could find and finally found that I needed to right click on the game screen to correct the "hardware accelleration" and memory size (increase to 10MB).

10MB?!  Usually 100KB is enough for the cache.  (you could try bringing that back down to 100KB and see if there's any change)

Or...

As a Windows user you have two options in the event you keep loosing saved games:

>  Download and use the saves.exe program (which will copy your saved game ".sol" file someplace safe and allow you to reload before you restart the game)
Link: http://web.archive.org/web/20101220070209/http://machinarium.net/download/saves.exe
Where it's discussed here on the forum: http://forum.amanita-design.net/index.php?topic=809.msg5951#msg5951

>  Read up about the machinarium.sol file, in this thread.  And then learn how to actually swap out or replace your machinarium.sol file here.  It's not difficult; it's just a matter of copy/pasting a machinarium.sol file into a specific directory on your XP.

~Alex
« Last Edit: April 21, 2015, 06:53:01 pm by Alex » Logged
reddragyn
little rusty robot

Posts: 1


« Reply #61 on: May 01, 2012, 07:32:01 am »

 Grin thank you so much! i was flipping out over this issue an thought "i'll check the forums"
and there was the solution, without have to dig and search. i am so relieved you can't even imagine.
Logged
iclarkso
little robot
*
Posts: 3


« Reply #62 on: November 28, 2012, 02:18:37 am »

I think I finally figured it out.  Using IE9 may be the problem.  Everytime I close IE9 it wipes out my saved games.  I made Firefox my default browser and unchecked the options box to delete browsing history everytime I close the browser.  So far So good.  Try it and let me know if this helps. Cheesy Cheesy
Logged
Alex
Global Moderator

*****
Posts: 1420



« Reply #63 on: November 28, 2012, 06:01:17 am »

I think I finally figured it out.  Using IE9 may be the problem.  Everytime I close IE9 it wipes out my saved games.  I made Firefox my default browser and unchecked the options box to delete browsing history everytime I close the browser.  So far So good.  Try it and let me know if this helps. Cheesy Cheesy

Thanks for posting iclarkso!  Yes, you are correct about IE9 wiping out saved games.

This had been mentioned in the "Windows7 users of IE9 losing saved games?" thread... but I guess that title made it appear that the problem was ONLY encountered on Windows 7 machines and it's likely that many IE9 users overlooked that thread because of the poor wording.

The thread has now been renamed as the "Windows IE9 users losing saved games?" thread.  Thanks for making it obvious that we needed to clarify that for folks looking for a lost saves solution!

~A
« Last Edit: April 20, 2015, 07:15:48 am by Alex » Logged
PokéManiac2471
citizen robot
**
Gender: Male
Posts: 17


'.'


« Reply #64 on: November 29, 2012, 06:36:45 pm »

I remeber I'd just completed Machinarium on Windows XP, a week later the save was gone... I was absolutely gutted...  Sad
Logged
iclarkso
little robot
*
Posts: 3


« Reply #65 on: December 22, 2012, 03:05:13 pm »

 Ok Folks, none of the remedies work.  However you will be happy to know there is a workaround.
1. Go to control panel and click on WINDOWS UPDATE  
3. Click on CHANGE SETTINGS
4. Change from AUTO UPDATE to one of the other options just as long as it isn't set to auto update.
If not your compute will update and restart causing the loss of your saved games.
5. Make sure you have no other applications such as AVG, Spybot or any other application that automatically updates.

Now for the REALLY simple part.  Start Machinarium and play til your hearts content and save your game.  Do not quit your game!  Simply toggle your desktop from Machinarium to your normal desktop by doing this:
A. Press the windows key.  You will find that bottom left of your keyboared.  You will identify it by looking for the key with the windows logo.  Press the windows key.  With your finger still on the windows key press the tab key.  Continue pressing the tab key ( with you finger still on the windows key) until you see your desktop.  Your game will still be running in the background.  It won't take up much resources and will allow you fo play the complete game.
B. One last thing.  Before you toggle to your desktop to do whatever us nerds do. Lower the game volume to Zero so you will not be disturbed.
Thats it!  Enjoy Cool
« Last Edit: December 22, 2012, 03:09:29 pm by iclarkso » Logged
Alex
Global Moderator

*****
Posts: 1420



« Reply #66 on: December 22, 2012, 09:32:22 pm »

Thanks for posting your input on this topic iclarkso!
What version of Windows OS are you running?

Quote
...none of the remedies work.

Not even the saves.exe program that Amanita Design's programmer Oldes built?  ( it may seem klunky but it worked perfectly each and every time I've tried it )


Quote
...toggle your desktop from Machinarium to your normal desktop by doing this:
A. Press the windows key....

I think you're confusing the Alt+TAB to toggle between open browser windows or applications with the "WindowsKey + d" to immediately get to the desktop.

By the way, if you use IE9 on your machine there's a chance that your saved games are being deleted by that.  Quote: "When IE9 closes all temp files are removed.  Flash files included." source: http://forum.amanita-design.net/index.php?topic=3564.msg10523#msg10523

« Last Edit: April 21, 2015, 06:43:46 pm by Alex » Logged
iclarkso
little robot
*
Posts: 3


« Reply #67 on: December 24, 2012, 06:03:43 pm »


I am very familiar with the keys on my keyboard.  I am a computer forensics specialist for God Sakes.
I am running windows 7.  I removed IE 9 and installed firefox.  This did not remedy the situation.  I tried all the fixes mentioned by everyone on this site and nothing worked.     This is the simple workaround.  Seems these days everyone wants to do everything the hard way.  Let your game run in the background and toggle just as I said and you will finish your game.  If you are running and older OS or an old pc this will work just fine. If you are running Windows aero on your desktop, the windows key and tab very nicely displays all your windows more effeciently than the alt = tab keys. At least I think so. Try it and I think you will like it.
« Last Edit: December 24, 2012, 06:17:52 pm by iclarkso » Logged
Alex
Global Moderator

*****
Posts: 1420



« Reply #68 on: December 24, 2012, 08:17:35 pm »

Quote from: iclarkso

I am very familiar with the keys on my keyboard.  I am a computer forensics specialist for God Sakes.  I am running windows 7....


Thanks!  I'm running XP so I didn't know that the windows + tab key on Windows 7 has different qualities.

Quote

I tried all the fixes mentioned by everyone on this site and nothing worked.


The saves.exe program DOES work... provided one uses it.
In fact, as you're a specialist in computer forensics you could REALLY help us out here by checking out the BAT file that was provided by RD to see if it might actually be a more pleasant way of accessing the saves.exe program.  My knowledge of BAT files is minimal at best and no one else has stepped up to offer us an evaluation of the merits of RD's contribution.

Otherwise, happy holidays and a healthy New Year to you and yours!
~A
« Last Edit: April 21, 2015, 06:40:33 pm by Alex » Logged
BitMaiden
little robot
*
Posts: 2



WWW
« Reply #69 on: January 07, 2013, 04:26:24 pm »

So, is there no way to recover the savegames after they have been lost? Sad
Logged
Alex
Global Moderator

*****
Posts: 1420



« Reply #70 on: January 07, 2013, 08:23:17 pm »

Quote from: BitMaiden
So, is there no way to recover the savegames after they have been lost? Sad

Sorry, no.  Once your savegames file has been erased it is for all intents and purposes unrecoverable.  But if you're playing the game on Windows, Linux, or the Mac OS you can load one of our pre-saved levels stored in the Shared Machinarium .sol Files thread.

« Last Edit: April 21, 2015, 06:38:42 pm by Alex » Logged
BitMaiden
little robot
*
Posts: 2



WWW
« Reply #71 on: January 08, 2013, 04:30:45 pm »

Quote from: BitMaiden
So, is there no way to recover the savegames after they have been lost? Sad

Sorry, no.  Once your savegames file has been erased it is for all intents and purposes unrecoverable.  But if you're playing the game on Windows, Linux, or the Mac OS you can load one of our pre-saved levels stored in the Shared Machinarium .sol Files thread.

Aaaah, that's great. Thanks!
Logged
skidpro
little robot
*
Gender: Male
Posts: 2



WWW
« Reply #72 on: January 21, 2013, 08:27:38 pm »

no no no

no path in CCleaner as stated
DxDiag attached (I cannot include msinfo32 as the file is too big)

C:/Program Files (x86)/Machinarium/Machinarium.exe
web link
Unist
folders 0-12

any help as I want to play it
TA

skidpro

* DxDiag (2).txt (32.17 KB - downloaded 357 times.)
Logged

skidpro
Quidam
little rusty robot

Posts: 1


« Reply #73 on: September 09, 2013, 04:40:12 am »

I see lots of elaborate solutions here. Seems as there are some clever people reading this. It seems that Firefox is what is clearing the saved games from my computer. I am not as clever as all of you so I just created a user account that I use for the game. I switch accounts to use the rest of my programs, then go back to the user account that is set aside for Machinarium. It has worked for me every time.
I am not very far into the game yet, but I enjoy it alot.
Logged
Piper496
little rusty robot

Posts: 1


« Reply #74 on: March 05, 2016, 06:47:55 pm »

My save games also keep on deleting themselves. I put the slider option up to the highest it can go, play, and it's all fine. Then I exit and come back later. It's still fine. But I've been busy so I haven't been able to go on for a while but today is one of my free days. I was excited because I was nearing the end! But then the first loading screen that says "Play new game" greeted me instead of the "Continue" one.
Any suggestions? This is infuriating and is the 3rd time it's happened!
Logged
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6
  Print  
 
Jump to: